• Standaard

iPhone Accu loopt veel te snel leeg

Batterij snel leeg

Apple brengt regelmatig updates uit voor iOS. Hoewel de updates vaak veel verbeteringen bevat, krijgen we ook vaak meldingen van mensen die merken dat de batterij van de iPhone sinds de laatste iOS update sneller leeg is. De slechtere batterijduur kan allerlei oorzaken hebben. We zullen ze hieronder behandelen.

iOS is vaak niet de boosdoener

iOS update

Het klinkt gek, maar de iOS update zelf is vaak niet de oorzaak van de kortere batterijduur. Het zijn meestal de apps en diensten die voor een kortere batterijduur zorgen. De ontwikkelaar heeft waarschijnlijk de app niet goed getest in combinatie met de nieuwe iOS update, of er is een nieuwe functie bij de iOS update die problemen veroorzaakt bij een bepaalde app.
 

Wat is het dan wel?

Nu we hebben uitgesloten dat het waarschijnlijk niet aan de nieuwe update ligt. Kunnen we kijken waar het dan wel aan kan liggen:

Slijtage van de batterij

Na verloop van tijd neemt het vermogen af, waardoor de accu steeds korter meegaat. Batterijen hebben maar een beperkt aantal laadcycli. Heb je de iPhone al jarenlang in gebruik, dan kan het moment zijn aangebroken dat de batterij zijn beste tijd heeft gehad. De iPhone batterij vervangen kan de oplossing zijn.

Batterijstatus klopt niet

Batterij percentage

Geeft de batterij 30% aan en vlak daarna 40%? Dan kan het zijn dat jouw batterij niet goed is gekalibreerd:

 1. Sluit de iPhone aan op het stopcontact met de originele usb-lader
 2. Voer een soft reset uit.
 3. Laad de batterij op tot 100%. Bij de laatste procenten gaat het opladen veel langzamer.
 4. Als de batterij op 100% staat, laat je de iPhone nog 90 minuten aan de lader hangen.

Nu zul je zien dat de batterijweergave van de iPhone veel nauwkeuriger is geworden.
Wat doet het kalibreren van de batterij vraag je je af? De batterij van de iPhone heeft een interne chip die berekent hoeveel vermogen er nog over is. Dit moet je opnieuw kalibreren, omdat anders je batterij een verkeerde inschatting maakt.

De processor wordt te zwaar belast

Omdat meerdere apps tegelijk op de achtergrond draaien en je meerdere tabbladen open hebt. Kan dit een zware last zijn voor de processor, dus de batterij. Probeer wat apps en tabbladen te sluiten.

 

Hoe je dit allemaal kan oplossen? Kom bij ons in de winkel langs. Dan achterhalen we het probleem en lossen dit meteen voor je op.

Nieuws

 • iPhone 7 Actie

  Plan hier je afspraak in:  Maak een afspraak! Is je scherm kapo...

  Lees meer
 • Telefoongebruik op de fiets officieel verboden

  Bespaar €95,- met de Multiline fietshouder

  Lees meer
Meer nieuws
 • Over ons

  Over ons

  Wij voeren alle reparaties uit aan alle merken smartphones en tablets. Reparatie aan huis
  of kantoor.

  Lees meer
 • Uw voordelen

  Uw voordelen

  Vakkundige reparatie zodat uw telefoon
  als nieuw is. Originele onderdelen, klaar terwijl
  u wacht.

 • Maak een afspraak

  Maak een afspraak

  Maak direct een afspraak zodat uw toestel snel gerepareerd kan worden. Reparatie aan huis of op kantoor is ook mogelijk.

  Klik hier

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.