• Standaard

iPhones met waterschade: Wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je bent ook niet de eerste die zijn iPhone in de WC, bad of het zwembad laat vallen. Gelukkig betekent dit niet meteen het einde van je iPhone. We geven je enkele tips voor wat je moet doen.

iPhone te water

Water op iPhone

Waterschade is een van de meest gevreesde ongelukken bij een iPhone. Water en hardware zijn nog steeds een slechte combinatie, zeker bij ouder iPhones die niet waterdicht zijn. Wat belangrijk is om te doen, is zo snel mogelijk je iPhone uit te zetten. Leg zeker niet je telefoon aan de oplader, dan is de kans dat hij het weer gaat doen aanzienlijk kleiner.

Wat vervelend is, is dat je niet precies weet hoe erg de schade is. Het kan zijn dat het water helemaal niet binnen is gekomen en dat er niets aan de hand is. Maar de kans dat er langzaam corrosie op de onderdelen van je iPhone komen is aanwezig.

 

Test je iPhone op waterschade

Alle iPhones zijn uitgerust met water- en vochtindicatoren. Deze onderdelen kleuren helemaal rood als ze in contact met water zijn gekomen. Zie hieronder hoe je dat kan controleren:

Type iPhone Plaats vloeistofschade indicator
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X Waterschade iPhone X
iPhone 8, iPhone 8 Plus
iPhone 7, iPhone 7 Plus
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus
iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone SE
iPhone 4, iPhone 4S

Mocht je nu zelf het niet kunnen zien. Kom gerust bij ons in de winkel langs. Zodat we het onderzoek voor je kunnen doen.

 

Verwijder alle accessoires

Extra spullen Apple

Geef je iPhone eerst de kans om te drogen door alle accessoires te verwijderen. Dit kan verdere waterschade voorkomen als je iPhone een flinke regenbui of een omgestoten glas drinken heeft moeten doorstaan. Haal het hoesje en eventuele screenprotectors eraf. Droog je telefoon goed af en leg deze niet in de volle zon of op de verwarming. Dit kan zorgen voor condensvorming en dat kan het probleem erger maken.

 

NIET IN DE RIJST!

Rijst zonder telefoon

Heb je je telefoon in het water laten vallen, leg deze dan NIET in een bak met rijst. De rijst neemt het oppervlakkige vocht wel op, maar kan geen water uit het toestel trekken. Hierdoor krijgt het vocht in je iPhone de kans om te gaan corroderen en zo het moederbord aan te tasten. Zorg dat de iPhone zo snel mogelijk door ons wordt onderzocht.

Corrosie: Aantasting van materialen door water.

Nieuws

 • iPhone 7 Actie

  Plan hier je afspraak in:  Maak een afspraak! Is je scherm kapo...

  Lees meer
 • Telefoongebruik op de fiets officieel verboden

  Bespaar €95,- met de Multiline fietshouder

  Lees meer
Meer nieuws
 • Over ons

  Over ons

  Wij voeren alle reparaties uit aan alle merken smartphones en tablets. Reparatie aan huis
  of kantoor.

  Lees meer
 • Uw voordelen

  Uw voordelen

  Vakkundige reparatie zodat uw telefoon
  als nieuw is. Originele onderdelen, klaar terwijl
  u wacht.

 • Maak een afspraak

  Maak een afspraak

  Maak direct een afspraak zodat uw toestel snel gerepareerd kan worden. Reparatie aan huis of op kantoor is ook mogelijk.

  Klik hier

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.