• Standaard

Wat te doen bij slecht bereik van je telefoon?

Zendmast

We telefoneren, sturen berichten met whatsapp en kijken leuke video's. Het is daarom helemaal vervelend wanneer je geen bereik hebt met je telefoon. Als je een slecht signaal hebt, kun je dat merken aan:

 • Je kunt niet bellen of gebeld worden;
 • Het netwerk is slecht of langzaam;
 • Je kunt geen emails versturen en/of ontvangen;
 • Whatsapp berichten duren lang om te versturen;
 • Je verbinding wordt midden in een gesprek verbroken.

Wat kan het probleem zijn?

Ik hoor je al denken, wat kan het probleem allemaal zijn? Helaas kan het aan meerdere dingen liggen dat je slecht bereik hebt.

Simkaart ouder dan 2 jaar

Is jouw simkaart ouder dan twee jaar? Dan kan dit een probleem zijn voor je bereik. Technisch gezien is de SIM een microcomputer die de nodige operaties uitvoert op basis van intern opgeslagen gegevens. Het bevat net zoals een telefoon een processor en RAM-geheugen. Dus als er in die twee jaar net een beetje stof tussen is gekomen, water op is gekomen of de SIM een paar keer is laten vallen. Dan kan dit zorgen voor een slecht bereik, neem contact op met je provider om een nieuwe simkaart aan te vragen.

NFC Antenne

De NFC Antenne? Wat heeft NFC nou te maken met je bereikbaarheid? Dit komt doordat de NFC antenne niet alleen functioneert als NFC-antenne, maar ook als antenne voor je mobiele netwerk. NFC is de afkorting van Near Field communication. Het is dus een draadloze communicatiemethode, net zoiets als Wifi. Zelf controleren of deze antenne kapot is, gaat alleen maar als je de telefoon open maakt. Dus kom snel langs bij ons, zodat wij kunnen vaststellen dat dit echt het probleem is.

Simkaart lezer

Al geprobeerd een andere simkaart van een andere provider in je telefoon te doen en nog steeds slecht bereik? Dan kan het ook zo zijn dat je simkaart lezer tegen het randje van kapotgaan aanzit. Bij twijfel gewoon langskomen, voordat je straks niet meer bereikbaar bent.

Moederbord defect

Het moederbord is het stuurpunt van een smartphone. Bij een defect moederbord presteert een smartphone matig of helemaal niet. Alle nodige onderdelen zijn namelijk verbonden met het moederbord. Hedendaags maken we veel gebruik van onze smartphones. Dus als je geen bereik hebt doordat je moederbord defect is, is dat best zuur. Een moederbord repareren is een lastig klusje, dus kom langs. We helpen je verder.

 

Nieuws

 • iPhone 7 Actie

  Plan hier je afspraak in:  Maak een afspraak! Is je scherm kapo...

  Lees meer
 • Telefoongebruik op de fiets officieel verboden

  Bespaar €95,- met de Multiline fietshouder

  Lees meer
Meer nieuws
 • Over ons

  Over ons

  Wij voeren alle reparaties uit aan alle merken smartphones en tablets. Reparatie aan huis
  of kantoor.

  Lees meer
 • Uw voordelen

  Uw voordelen

  Vakkundige reparatie zodat uw telefoon
  als nieuw is. Originele onderdelen, klaar terwijl
  u wacht.

 • Maak een afspraak

  Maak een afspraak

  Maak direct een afspraak zodat uw toestel snel gerepareerd kan worden. Reparatie aan huis of op kantoor is ook mogelijk.

  Klik hier

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.