• Standaard

Oplossing voor langzame iPhones

iPhone accu vervangen verhoogt snelheid

Heb jij ook het gevoel dat jouw iPhone 6 of 6S met de dag langzamer wordt? De iPhone-accu vervangen lijkt een wondermiddel te zijn om het toestel weer op te knappen. Maar waarom?

Reddit gebruikers lijken een nieuwe manier te hebben gevonden om oudere iPhones sneller te maken. Door de accu te vervangen van een iPhone 6 of iPhone 6S, gaat de snelheid merkbaar omhoog. Hoe kan dit hoor ik je denken...
De theorie hierachter is als volgt: iedere accu heeft een gemiddeld aantal keren dat hij opgeladen kan worden. Na dit punt, neemt de capaciteit langzaam maar zeker af zodat je iPhone steeds sneller leeg is.

Om dit probleem enigszins op te vangen, zou iOS (het besturingssysteem van de iPhone) afhankelijk van de gezondheid van de accu de snelheid beperken. Door de oudere accu minder zwaar te belasten, gaat hij immers langer mee.
Door iOS echter minder zwaar te belasten, gaat de snelheid van de prestaties ook achteruit. Als je de accu van het toestel vervangt, kan iOS weer de volledige snelheid ontgrendelen.

 

 

 

 

 

 

 

Onbevestigde methode

De methode is nog niet bevestigd, dus houden we nog even een slag om de arm. Wel klinkt het aannemelijk, omdat MacBooks op een soortgelijke manier de prestaties beperken om versleten accu’s beter te laten presteren. Gebruikers van Reddit laten via scores van benchmarktests zien dat de prestaties inderdaad flink omhoog gaan met de komst van een nieuwe accu.

Het vervangen van de accu is in ieder geval een stuk goedkoper dan een nieuwe iPhone. Het kan tenslotte nooit kwaad om je iPhone een nieuwe energy boost te geven. Toe aan een niewe accu? Plan dan online jouw afspraak in, of kom gewoon even langs. 
Het vervangen van de accu duurt maximaal 20 minuten. 

Maak direct een afspraak!

Nieuws

 • iPhone 7 Actie

  Plan hier je afspraak in:  Maak een afspraak! Is je scherm kapo...

  Lees meer
 • Telefoongebruik op de fiets officieel verboden

  Bespaar €95,- met de Multiline fietshouder

  Lees meer
Meer nieuws
 • Over ons

  Over ons

  Wij voeren alle reparaties uit aan alle merken smartphones en tablets. Reparatie aan huis
  of kantoor.

  Lees meer
 • Uw voordelen

  Uw voordelen

  Vakkundige reparatie zodat uw telefoon
  als nieuw is. Originele onderdelen, klaar terwijl
  u wacht.

 • Maak een afspraak

  Maak een afspraak

  Maak direct een afspraak zodat uw toestel snel gerepareerd kan worden. Reparatie aan huis of op kantoor is ook mogelijk.

  Klik hier

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.